Kirkotko Raamatun mukaisia?

Ufohaudassa kylähullu Eino purnaa kaikista yleisistä totuuksista vastahankaan. Paikallislehden toimittajalla, Tanjalla, on tässä hermo koetuksella.


Tässä Einon purnaus siitä, miten kirkotkin on suunniteltu Raamatun sanaa vastaan (kuvien kera) Sivuilta 291-292:
”Mu-mutta kyllähän kirkonmiehet nyt Raamatun ovat lukeneet”, Tanja kakeltaa, ”kyllä he 
huomaisivat jos toimisimme Raamatun vastaisesti?”

”Eivät huomaa. Heillä on silmillään sama Popol vuh:in utu kuin kaikilla ihmisillä. Voin kertoa esimerkin. Kävinpä aikana muutamana Tampereella, ja tutustuin Kalevan kirkkoon. Oikein pappi esitteli turisteille kirkkoa. Kun hän näytti tilavan laatoista tehdyn alttarin, oli pakko siteerata 5. Moos. 27:5,6: ’Rakentakaa sinne kivistä alttari Herralle, Jumalallenne. Älkää koskeko kiviin millään rautaisella työkalulla, vaan rakentakaa Herran, Jumalanne, alttari kokonaisista luonnonkivistä.’


(Ovatko nämä kokonaisia luonnonkiviä?)

Pappi ei ollut kuulevinaan, vaan jatkoi esittelemällä Pietilöiden suunnittelemia alttarilla nököttäviä puuristiä, sekä suurta puuveistosta Särkynyt ruoko.

Sanoin jälleen: ’Kun rakennatte Herralle, Jumalallenne, alttarin, älkää pystyttäkö sen viereen asera-paalua älkääkä mitään muutakaan puuta. 5. Moos. 16:21.’

Eräs vierailija tuumasi, että ristillä pitäisi tietysti riippua kristuspatsas. Huomautin siihen, että jae jatkuu: ’Älkää myöskään pystyttäkö mitään patsasta, sillä sellaisia Herra vihaa.’

No hän tarkensi, että kyseessä ei olisi pystytetty patsas, koska Kristus olisi veistetty ristiin kiinni.

Tähän siteerasin 5. Moos. 27:15: 'Kirottu on jokainen, joka veistämällä tai valamalla valmistaa jumalankuvan.’

Toinen vierailija ehdotti sitten Neitsyt Mariaa perustellen, että Madonnapatsas ei ainakaan ole jumalankuva. Vastasin, että 5. Moos. 4:16 kieltää tekemästä minkäänlaista patsasta jolla olisi naisen tai miehen hahmo.

Joku pehmenteli, että saarnastuolin Kristusta symboloiva kalan hahmohan on neutraali. Vastasin, että 5. Moos. 4:18 kieltää ankarasti tekemästä Jumalan kuvaksi kalan hahmoa.

Joku mummo vieressäni alkoi sättiä minua, että sinähän ihan hullu ukko olet. Sanoin, että minähän vain siteeraan Raamattua.”