Koska kirjojani on nyt kaksi, voin sanoa lekentaariset sanat: "Kerää koko sarja." :)

Teddy vai punkkari, eli nuoruustango 1980

kotisivu:

http://juhaniolutkoski.jimdo.com/

 

Kun 1970-luku vaihtui 80-luvuksi, vallitsi nuorison keskuudessa vastakkainasettelun aika, jollaista tuskin enää koskaan koetaan:

 

”Must on ihan älytöntä, et sen takii ei enää olla kavereita, ku toisest on tullu esim. punkkari (ja toisesta teddy), niinku usein tapahtuu. – –.

Sitä mä en kans tajuu, että punkkareiden/teddyjen on mentävä aukoo päätää teddyille/punkkareille ilman mitään syytä. Toi on ihan älytöntä. Tappelu siit vaan tulee ja heti perää kosto. Se taas kostetaa ja siit tulee sellai kierre, mikä aina vaa jatkuu. – –.

Monille on tullu sellanen pakkomielle, et kun on teddy niin punkkii ei voi kuunnella.”

(Suosikki 1981 n:o 4, lukijan ”Cavan-girl” kirjeestä)

 

Tätä kuumaa perunaa puitiin lehtien palstoilla vuosikausia.

Kyseistä rähinäherkkää ajanjaksoa tuskin kukaan kaipaa takaisin, mutta haluaisitko hypätä hetkeksi tuohon aikaan? Ovatko vanhempasi eläneet nuo ajat – tai jos peräti sinä itse olit tuolloin nuori, tämä kirja on juuri sinulle.

 

”TEDDY VAI PUNKKARI

eli nuoruustango 1980”

on tarina, joka kertoo miten tuossa tarkkojen reviirien maailmassa sauhuaa neljä fiftarikovanaamaa, kun murrosikä on pahimmillaan, tytöt kauneimmillaan, Tampereen kadut vaarallisimmillaan ja päähenkilö Peten lapsuuden ihastus muuttunut punkkariksi. Kaiken kukkuraksi Peten pakkaa sekoittaa koulun upein fiftiestyttö.

Että pitikin sattua!

 

 

 

Kirjoittaja Juhani Olutkoski vietti ko. kauden huippuvuodet 1978-81 yläasteella: ”Kaikenlaista tuli nähtyä ja kuultua.”