AFRIKAN VAIETTU SALAISUUS

Niin kauan kuin muistan, eli 70luvulta asti (ja toki kauempaakin) meille on opetettu että Afrikka on äärimmäisen köyhä manner, jossa vallitsee jatkuva nälänhätä. Siellä miljoonat kuolevat aliravitsemukseen, kun ruokaa ei kerta kaikkiaan ole. Ja ainoa keino ruokkia heidät on muun maailman kansan karttuisa käsi, eli Nenäpäivät ja muut kansalaiskeräykset.

Ja tämä on virallinen totuus!

Siitä on nyt muutamia vuosia, kun havahduin pikku-uutiseen, että Kiina käyttää Afrikkaa ruokavarastonaan, koska se manner tuottaa niin älyttömät määrät ruokaa. He siis tuottavat Afrikassa kiinalaisten pohjattomaan tarpeeseen elintarvikkeita, joita sitten rahdataan Kiinaan.

 

Ajattelin että mitä hemmettiä, tämän täytyy olla joku mätäkuun juttu, koska kalloihimme taotaan sormi pystyssä että nyt äkkiä ruokaa Afrikkaan, jossa kaikki kuolevat justiinsa nälkään.

 

Sittemmin aloin ymmärtää että Afrikan mantereen äärimmäinen köyhyys on sitä samaa valehtelukampanjaa, jolla koko ajan maailmankuvaamme muokataan. Tiettyjä asioita kerrataan kertaamasta päästyäänkin, ja tiettyjä asioita jätetään kertomatta.

18.11.-17 Aamulehti sen vihdoin paljasti, joskin äärimmäisen peitellysti ja huomaamattomasti. Artikkelissa "Afrikan nuoret saavat ongelmat ja ison perinnön" lukee  puolihuolimattomasti: "Afrikka pystyisi jopa ruokkimaan meidät kaikki."

Tämän vaivihkaisen toteamuksen sijaan pitäisi etusivulla lööpittää:

AFRIKAN POTENTIAALI RIITTÄÄ RUOKKIMAAN KOKO MAAPALLON VÄESTÖN!

Tätä ei tietenkään parane kertoa etteivät nenäpäivät mene ihan vituralleen. Maailman luonnolliseen järjestykseen kuuluu, että suuryritykset, pankit, osakesijoittajat, valtiot ja diktaattorit saavat kupattua Afrikan tuoton itselleen, ja tästä ei metelöidä turhia vaan annetaan kansan kustantaa Afrikan ruuat.

Lainaan tähän Wikipediasta 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikka

toteamuksen:

 

"Afrikka on maailman asutetuista mantereista selvästi köyhin ja nykyään keskimääräisesti köyhempi kuin 30 vuotta sitten"

 

Ja sitten Aamulehden artikkelista nämä speksit:

- Afrikassa on arviolta 30% maailman jäljellä olevista mineraalivaroista.

 

- maailman kullasta on Afrikassa noin 40% ja Platinasta 90%

 

- Nigeria on maailman viidenneksi suurin öljyntuottaja, suurempi kuin esimerkiksi Irak tai Kuwait.

Ja Wikipediasta

https://fi.wikipedia.org/wiki/Norja

toteamus Norjan öljyvaroista:

Norjan öljyvarat ovat nostaneet sen maailman talouksien huipulle: öljynvienti toi puolet vientituloista ja lähes 30 prosenttia valtion tuloista. Norja on maailman kuudenneksi suurin öljynviejä Saudi-Arabian, Venäjän, Arabiemiirikuntien, Iranin ja Kuwaitin jälkeen. Syksyyn 2010 mennessä Norjan valtio on säästänyt öljytuloista rahastoon 500 miljardia USD"

Verrattuna Nigerialaisiin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nigeria

"Noin 70 % väestöstä elää absoluuttisessa köyhyydessä, alle 1 US-dollarilla päivässä"

"Nigeria toimittaa noin 14 % Yhdysvaltain tarvitsemasta öljystä"

"Maassa on arvioitu varastetun 400 miljardia dollaria itsenäisyyden jälkeen;"

Eli Norjassa on rahastoitu 500 miljardia öljytuloja kansan hyväksi, ja Nigeriassa varastettu 400 miljardia dollaria. Jollakin on siis paksu lompakko Caymansaarilla tai sveitsiläisellä tilillä. No maassa maan tavalla.

Mutta joka tapauksessa myytti Afrikan äärimmäisestä köyhyydestä on siis todellakin myytti. Väki istuu siellä kullan, platinan, mineraalien, öljyn, ruuan ym. päällä, mutta ne käärivät taskuihinsa jotkut muut. Ja mitä tekee maailma: on hissun kissun ja kerää nenäpäivällä kansalta rahaa Afrikan äärimmäiseen köyhyyteen.